• Yaconsoep
Recept

Yaconsoep

Recept voor 4 personen

  • 500 gram Yacon
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 80 ml room
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • Voor de garnering wat spekjes en bosui

Bereidingswijze

  1. Schil de Yacon
  2. Snij de Yacon in kleine blokjes
  3. Om verkleuren tegen te gaan, de Yacon in citroenwater leggen
  4. Fruit de sjalot en knoflook in olijfolie aan
  5. Voeg de yacon toe en fruit het geheel goed aan
  6. Voeg bouillon toe, laat ongeveer 30 minuten koken
  7. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe
  8. Voeg room toe en blender het geheel tot een gladde soep
  9. Garneer de soep met spekjes en bosui of kies voor knoflookcroutons eventueel met gerookte zalm.

Eet smakelijk met
Tasty Yacon

Download hier
het recept
Volg ons
Yancon
  • Fris zoete smaak
  • Knapperig mondgevoel
  • Warm en koud te gebruiken
  • Rijk aan vezels, kalium en antioxidanten
  • Lang te bewaren (liefst 10°C en donker)
  • Rijk aan inuline, weinig calorieën
  • Bevordert de spijsvertering
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Verhitting van de Yacon maakt de knol nog zoeter

Voedingswaarde
per 100 g

Calorieën
  50 kcal
Eiwitten
  0,84 g
Koolhydraten
  11,59 g
Waarvan suiker
  1,61 g
Vet
  0,1 g
Verzadigd vet
  0,023 g
Vezels
  4,8 g
Natrium
  5 mg
Kalium
  47 mg