• Yacon Carpaccio
Recept

Yacon Carpaccio

Recept voor 4 personen

  • 2 knolletjes Yacon
  • Zakje rucola (75 gram)
  • Pijnboompitjes
  • Stukje grana padano kaas
  • Balsamico siroop
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitjes mooi bruin in olijfolie
  2. Schil de Yacon en snij in flinterdunne plakjes met een dunschiller of mandoline
  3. Leg direct in citroenwater omverkleuring tegen te gaan
  4. Verdeel de yacon plakjes (even water afschudden) mooi over het bord
  5. Leg een beetje rucola op het bord
  6. Voeg de pijnboompitjes toe
  7. Rasp de grana padano kaas er overheen
  8. Voeg wat olijfolie toe
  9. Voeg de balsamicosiroop toe

Variatietips:

voeg spekjes of croutons toe voor extra bite. Wat tijm en basilicum is ook erg lekker!

Eet smakelijk met
Tasty Yacon

Download hier
het recept
Volg ons
Yancon
  • Fris zoete smaak
  • Knapperig mondgevoel
  • Warm en koud te gebruiken
  • Rijk aan vezels, kalium en antioxidanten
  • Lang te bewaren (liefst 10°C en donker)
  • Rijk aan inuline, weinig calorieën
  • Bevordert de spijsvertering
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Verhitting van de Yacon maakt de knol nog zoeter

Voedingswaarde
per 100 g

Calorieën
  50 kcal
Eiwitten
  0,84 g
Koolhydraten
  11,59 g
Waarvan suiker
  1,61 g
Vet
  0,1 g
Verzadigd vet
  0,023 g
Vezels
  4,8 g
Natrium
  5 mg
Kalium
  47 mg