Home
Wat is Yacon
Recepten
Teelt
Contact
Recept
Yacon Carpaccio
Recept voor 4 personen
2 knolletjes Yacon
Zakje rucola (75 gram)
Pijnboompitjes
Stukje grana padano kaas
Balsamico siroop
Peper en zout
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitjes mooi bruin in olijfolie
Schil de Yacon en snij in flinterdunne plakjes met een dunschiller of mandoline
Leg direct in citroenwater omverkleuring tegen te gaan
Verdeel de yacon plakjes (even water afschudden) mooi over het bord
Leg een beetje rucola op het bord
Voeg de pijnboompitjes toe
Rasp de grana padano kaas er overheen
Voeg wat olijfolie toe
Voeg de balsamicosiroop toe
Variatietips:
voeg spekjes of croutons toe voor extra bite. Wat tijm en basilicum is ook erg lekker!
Eet smakelijk met
Tasty Yacon
Download hier
het recept
Volg ons
Probeer ook eens een ander Tasty Yacon recept:
Yacon Wokschotel
Yaconsoep
Yacon Carpaccio
Varkenswangetjes met Yacon
Muffins met Yacon
Fris zoete smaak
Knapperig mondgevoel
Warm en koud te gebruiken
Rijk aan vezels, kalium en antioxidanten
Lang te bewaren (liefst 10°C en donker)
Rijk aan inuline, weinig calorieën
Bevordert de spijsvertering
Versterkt het immuunsysteem
Verhitting van de Yacon maakt de knol nog zoeter
Voedingswaarde
per 100 g
Calorieën
50 kcal
Eiwitten
0,84 g
Koolhydraten
11,59 g
Waarvan suiker
1,61 g
Vet
0,1 g
Verzadigd vet
0,023 g
Vezels
4,8 g
Natrium
5 mg
Kalium
47 mg