• Varkenswangetjes met Yacon
Recept

Varkenswangetjes met Yacon

Recept voor 4 personen

1 kg varkenswangen
2 flesjes blondbier (Vinkenbier)
500 gram Yacon uit Kinrooi
1 ui
2 stuks wortelen
1 teentje knoflook
paar takjes verse tijm, laurier, rozemarijn
1 kaneelstok, 1 steranijs, 3 kruidnagels
3 stuks Hasseltse speculaas
2 eetlepels mosterd (Haspengouwse)
1 lepel (Loonse) braambessensiroop
Zwarte peper van de molen en zout
boter

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 150 °C
2. Ontvlies de varkenswangetjes en snij deze in twee gelijke stukken, kruid het met peper en zout
3. Zet een grote stoofpot op een zacht vuur en smelt er de klont boter in
4. Bak de varkenswangen een paar minuten langs elke zijde goudbruin
6. Schil de Yacon en wortelen, pel de uien en knoflook. Snij alles in grove stukken
7. Schep het vlees uit de pan en stoof de zojuist gesneden ingrediënten in het braadvet van het vlees
9. Voeg de varkenswangen evenals de kaneelstok, de steranijs en de kruidnagels bij de groenten
10. Blus het geheel af met het Vinkenbier en voeg nog laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe
11. Schep er een lepel braambessensiroop door
12. Smeer de Hasseltse speculaas met de Haspengouwse mosterd en leg deze op de stoverij met de mosterdzijde langs onder
13. Zet het deksel op de stoofpot en schuif de wangen in de oven. Stoof het gerecht gedurende twee uur op 150 °C

Serveertip: Lekker met rozemarijnkrieltjes!

Eet smakelijk met
Tasty Yacon

Download hier
het recept
Volg ons
Yancon
  • Fris zoete smaak
  • Knapperig mondgevoel
  • Warm en koud te gebruiken
  • Rijk aan vezels, kalium en antioxidanten
  • Lang te bewaren (liefst 10°C en donker)
  • Rijk aan inuline, weinig calorieën
  • Bevordert de spijsvertering
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Verhitting van de Yacon maakt de knol nog zoeter

Voedingswaarde
per 100 g

Calorieën
  50 kcal
Eiwitten
  0,84 g
Koolhydraten
  11,59 g
Waarvan suiker
  1,61 g
Vet
  0,1 g
Verzadigd vet
  0,023 g
Vezels
  4,8 g
Natrium
  5 mg
Kalium
  47 mg