• Muffins met Yacon
Recept

Muffins met Yacon

Recept voor 12 muffins

225g gezeefde zelfrijzende bloem
100 g blonde, witte of bruine suiker (eigen voorkeur)
2 eieren
2,5 dl melk
Citroensap
100g gesmolten boter
100g yacon
100g peer
20g zwarte chocolade in kleine stukjes

 

Bereidingswijze

1. Yacon in brunoise (kleine blokjes) snijden en in citroensap leggen
2. De yacon in de oven ±10 minuten voorgaren op 190° (eventueel beetje bestrooien met vanillesuiker)
3. De peer ook in brunoise snijden en besprenkelen met citroensap
4. De chocolade in kleine stukjes breken
5. De droge ingrediënten bij elkaar mengen
6. Eieren, melk, en gesmolten boter bij elkaar mengen
7. Deze dan bij de droge bestanddelen mengen
8. Muffinvormpjes voor ongeveer 2/3 vullen en 20 minuten bakken op 190 °C.

Eet smakelijk met
Tasty Yacon

Download hier
het recept
Volg ons
Yancon
  • Fris zoete smaak
  • Knapperig mondgevoel
  • Warm en koud te gebruiken
  • Rijk aan vezels, kalium en antioxidanten
  • Lang te bewaren (liefst 10°C en donker)
  • Rijk aan inuline, weinig calorieën
  • Bevordert de spijsvertering
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Verhitting van de Yacon maakt de knol nog zoeter

Voedingswaarde
per 100 g

Calorieën
  50 kcal
Eiwitten
  0,84 g
Koolhydraten
  11,59 g
Waarvan suiker
  1,61 g
Vet
  0,1 g
Verzadigd vet
  0,023 g
Vezels
  4,8 g
Natrium
  5 mg
Kalium
  47 mg